Centre d'Educació Infantil i Primària Lluís Vives
Ubicació:
C/ Joan Carles I, s/n
12592 Xilxes/ Xilxes
Tel. 964 73 83 85El C.E.I.P Lluís Vives és el col·legi públic de Xilxes d'educació infantil segon cicle i Primària.

Està situat en el municipi de Xilxes a la província de Castelló (Comunitat Valenciana). El terme municipal de Xilxes també compta amb un nucli poblacional a la Platja de Xilxes. És l'únic centre d'educació infantil i primària, tant públic com privat, que existeix en la localitat.

Es tracta sense cap dubte d'un edifici de disseny avantguardista i nou dotat d'unes magnífiques instal·lacions. A més, compta amb un gimnàs que és tot un pavelló poliesportiu (també totalment reformat) està situat dins del mateix recinte escolar el que permet als nostres alumnes i també a tots els habitants del poble gaudir sota sostre d'una pista de futbol-sala, una de bàsquet, un frontó i dos "trinquets" per a la pràctica de la "pilota valenciana" per part dels alumnes del centre.

El Centre és d'una sola línia (ensenyament en valencià) i compta amb 10 unitats, 3 en educació infantil i 7 en primària. Entre altres serveis, el C.E.I.P. Lluís Vives disposa de menjador escolar amb cuina pròpia i que utilitzen diàriament més de la meitat del seu alumnat.

C.E.I.P. LLUÍS VIVES XILXES – CONSELLERIA D'EDUCACIÓ

www.luisvivesxilxes.comL'Ajuntament i el CEIP Lluís Vives.

SERVEI DE CONSERGERIA: L'ajuntament té en el centre un conserge durant l'horari del centre per a atendre les necessitats del centre.

GABINET DE PSICOLOGíA: El servei en el centre l'ocupa un llicenciat en psicologia pertanyent a la plantilla de l'ajuntament de Xilxes. El psicòleg educatiu és el professional de la psicologia que te la missió de l'estudi i intervenció sobre el comportament humà en el context de l'educació. El seu objectiu últim és el desenvolupament de les capacitats de les persones, grups i institucions. A més, en la definició s'entén el terme educatiu en el sentit més ampli de formació, aquesta que possibilita el desenvolupament personal i col·lectiu.

El camp d'estudi i d'actuació del psicòleg educatiu està relacionat amb els processos cognitius associats o derivats de l'aprenentatge. Reflexiona i desenvolupa la seua labor en tots els nivells de la psicologia, ja siga el nivell social, personal, biològic, de salut, etc.

EXTRAESCOLARS: La Regidoria d'educació organitza extraescolars en l'horari de menjador del centre.

PATI EDUCATIU. És un programa anual de l'ajuntament en el qual la La Regidoria d'educació preten transformar els patis del centre en espais verds i educatius.

En els darrers anys s'han plantat arborades, s'han instal·lat taules d'exterior i bancs per a realitzar deures, s'han instal·lat pissarres per tot el pati.

PROGRAMA PATI OBERT.: És un programa dissenyat per la Regidoria d'educació que aprofitant les infraestructures educatives obre els patis del CEIP Lluís Vives a través d'un conserge per a la realització d'activitats dels nens i jóvens, amb l'objectiu que juguen, es relacionen i interactuen entre els xiquets de diferents edats,