El nivell de deute s'ha reduït més d'un 80% respecte a 2015, quan ascendia a 5.136.000 €

Ayuntamiento de Xilxes 02

 

L'Ajuntament de Xilxes ha tancat l'exercici 2020 amb el nivell de deute viu més baix dels últims 12 anys en situar-se en 969.877 €, xifra que mostra els últims resultats de la gestió econòmica de l'equip de govern. En concret, l'endeutament s'ha reduït més d'un 80% respecte a 2015, moment en què ascendia a 5.136.000 €.

 

Aquestes dades extretes del Ministeri d'Hisenda reflecteixen el descens escalonat de l'endeutament durant aquests 5 anys de mandat, així com la reducció de 317.881 € corresponents a aquest 2020 marcat per la COVID-19. En aquest sentit, aquestes xifres s'han fet compatibles amb l'aplicació de mesures fiscals com la supressió de la taxa d'ocupació de terrasses al sector hostaler.

 

Així mateix, el deute per habitant també s'ha reduït de manera notable, passant dels 1.866’28 € en 2015 als 363’25 € a la fi del passat any.

Mentre que el pic de deute més alt dels últims 12 anys es va aconseguir en 2012 amb 5.346.280 €, en l'actualitat les polítiques de sanejament de les arques municipals i de contenció de la despesa han aconseguit baixar del llindar del milió d'euros. Concretament, s'ha arribat a aquests números sense sol·licitar préstecs bancaris i accedint a nombroses subvencions de les diferents administracions amb la finalitat de poder escometre les millores demandades per la ciutadania.

 

L'alcalde de la població, José Martínez, ha indicat que “hem demostrat que és possible reduir considerablement el nivell de deute, rebaixar la pressió fiscal i dur a terme inversions necessàries i demandades pels veïns i veïnes. Aquests resultats, que continuarem millorant treballant en la mateixa direcció, ens han permés incloure en el pressupost d'enguany projectes molt importants per a Xilxes com la instal·lació d'un sistema de bombament per a evitar les inundacions del Carrer Primer de Maig o la reparació de la passarel·la”.


A més, en l'actualitat continuen en marxa les obres de renovació de la canalització d'aigües entre el municipi i el nucli marítim, projecte que ascendeix a 772.565 € i està subvencionat íntegrament per la Generalitat Valenciana.