L'Ajuntament ha sol·licitat una subvenció de 7.949 € a la Generalitat Valenciana per a la campanya d'actuació del 2021 

 

Mosquitos 01L'Ajuntament de Xilxes està intensificant els tractaments contra els mosquits amb la finalitat de pal·liar els efectes de les últimes pluges i l'augment de temperatures. De fet, a petició del consistori l'empresa adjudicatària ha reforçat amb més equips i personal les accions que setmanalment es realitzen per a evitar la proliferació d'aquests insectes. 

 

Així mateix, el consistori acaba de sol·licitar una subvenció de 7.949,70 euros a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la campanya d'actuació contra el mosquit tigre del 2021 amb l'objectiu de minimitzar les molèsties que ocasionen. 

 

Amb la finalitat de combatre la proliferació dels mosquits s'està actuant tant en el nucli urbà del municipi i del nucli marítim com en les zones confrontants, per la qual cosa als tractaments en embornals destinats a evitar l'eclosió d'aquest dípter en la via pública se sumen les actuacions setmanals en les zones de camp amb producte biològic específic per a les larves.

 

Així mateix, des de l'Ajuntament s'apel·la a la col·laboració ciutadana de cara a la temporada estival per a evitar possibles focus en entorns domèstics i garantir l'eficàcia dels tractaments. La retirada de galledes d'aigua, plats de tests o la neteja periòdica de les bevedores d'animals, embornals en terrasses, piscines o dipòsits d'aigua són algunes de les accions recomanades.