Aquest guardó internacional reconeix l'excel·lència de les aigües, els serveis i la gestió ambiental de l'entorn

 

platja xilxesL'Ajuntament de Xilxes ha obtingut un any més el distintiu de Bandera Blava a les platges de les Cases i el Cerezo, guardó internacional atorgat per la Fundació per l'Educació Ambiental (FEE) i l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) que valora el compliment de criteris relacionats amb els serveis, la gestió ambiental, l'excel·lència de les aigües i la seguretat.

 

Aquest distintiu reconeix el treball realitzat en favor de la millora i adequació de les platges, i especialment avalua les accions dirigides a l'accessibilitat i al vessant mediambiental. En aquest sentit, el municipi realitza nombroses activitats de conscienciació, està adherit a la Xarxa de Platges sense fum i està regenerant la zona dunar de la platja de les Cases.

 

Així mateix, manté per sisé any consecutiu la distinció temàtica “Platja inclusiva: sol i mar per a tots” referida a la ruptura de barreres arquitectòniques i a l'atenció de persones amb discapacitat. De fet, Xilxes disposa d'una platja accessible amb una zona específica de bany per al descans i compta amb parcs inclusius a l'entorn del passeig marítim, entre altres accions.