L'alcalde i la regidora de Sanitat han mantingut una reunió amb l'Associació Gats de Xilxes per a valorar l'adhesió del consistori al Projecte CER

reunión control gatos 17 11 21
L'Ajuntament de Xilxes està estudiant actuar per a controlar i estabilitzar les colònies de gats de carrer mitjançant mètodes respectuosos amb aquestos animals que permeten millorar les condicions d'higiene i salubritat que pot generar la sobrepoblació i una alimentació inadequada.

 

En aquest sentit, l'alcalde de la població, José Martínez, i la regidora de Sanitat, Patro Valls, han mantingut una reunió amb les representants de l'Associació Gats de Xilxes per a abordar la possible adhesió del consistori al Projecte CER orientat al control demogràfic i sanitari de colònies felines.

 

El protocol d'actuació consistent en la captura, l'esterilització i el posterior retorn d'aquestos animals, la necessitat de col·laboració ciutadana o la instal·lació de punts d'alimentació o refugis han sigut algunes de les qüestions tractades.

 

A més, aquesta iniciativa també contempla l'adopció dels animals més sociables perquè el nombre de gats per colònia descendisca a un nivell d'equilibri òptim.