A través d'aquest conveni l'empresa assumeix una inversió pròxima a 1.500.000 € per a escometre les obres, entre les quals s'inclou la construcció d'un nou depòsit per al municipi

convenio Acuamed compressed

 

L'Ajuntament de Xilxes i Azulmed S.L.U. han signat un conveni que generarà les infraestructures necessàries per a subministrar aigua de la dessaladora amb la finalitat d'atendre les necessitats hídriques de l'empresa i materialitzar la connexió directa entre la planta d'aigua dessalada i la població facilitant així el proveïment futur.

L'empresa assumirà una inversió pròxima a 1.500.000 € per a l'execució de les diferents actuacions orientades a proveir d'aigua al Polígon Industrial “Els Plans”, àrea que experimentarà un creixement amb l'ampliació de la planta de producció d'aquesta empresa.

En concret, el conveni contempla les actuacions de connexió a la xarxa per al subministrament des de la canonada d’Acuamed al Consorci de la Plana, les intervencions necessàries en el punt de lliurament del depòsit de Xilxes i la construcció d'un nou depòsit al costat de l'existent per a augmentar la capacitat d'emmagatzematge fins als 2.500 m³. A més, les obres també comprenen la construcció d'un anell perimetral cap al municipi i una conducció que unisca aquest anell amb l'àrea industrial.

La vigència del conveni s'ha fixat en 3 anys i en el termini màxim de 6 mesos la mercantil haurà de presentar els diferents projectes d'execució.

L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha explicat que “aquest conveni és una notícia molt positiva perquè no sols atén les necessitats de l'empresa, sinó que resol les demandes hídriques futures de Xilxes i aporta una solució a la construcció de la conducció pendent per a portar l'aigua des de la dessaladora al depòsit regulador. Creiem que és un pas endavant que significarà desenvolupament industrial i generació d'ocupació per al nostre municipi”.