L'Ajuntament destinarà una partida pressupostària de 258.000 € per a les obres en aquesta infraestructura

pasarela 02

 

L'Ajuntament de Xilxes ha rebut la resolució favorable per a la concessió administrativa de la passarel·la de la platja, l'atorgament definitiu de la qual es produirà després de l'acceptació formal de les condicions i prescripcions imposades per la Direcció General de Costes. Així mateix, una vegada finalitze aquest tràmit el consistori podrà actuar en els 320 metres quadrats de domini marítim-terrestre per a reparar aquesta infraestructura, ja que el pressupost municipal d'enguany contempla 258.000 € per a les obres.

 

Després d'un llarg període de converses i gestions amb la Direcció General de Costes des que a l'octubre de 2020 sol·licitara aquesta concessió, l'Ajuntament de Xilxes ha rebut els documents del contracte, en els quals s'estableixen els termes necessaris per a dur a terme els treballs preservant aquesta zona costanera i les seues espècies marines. A més, entre les condicions s'inclou la necessitat de realitzar un adequat manteniment i vigilància dels elements de la instal·lació, així com inspeccions posteriorment als temporals.

 

Una vegada es produïsca l'aprovació plenària favorable a aquesta concessió, que s'atorga per un termini de 10 anys, el consistori podrà iniciar el procés per a retornar a la població un dels seus emblemes turístics.

 

“Portàvem molts mesos esperant aquesta notícia, perquè des que va sorgir la necessitat de reparar la passarel·la hem estat buscant la millor manera d'aportar una solució. Amb l'atorgament de la concessió per fi podrem recuperar aquest símbol turístic del nostre municipi”, ha assenyalat l'alcalde de Xilxes, José Martínez.