L'objectiu marcat pel Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana és aconseguir una taxa de reciclatge del 67% 

digital screen with environment day

 

L'Ajuntament de Xilxes posarà en marxa un projecte d'educació ambiental amb la finalitat d'aconseguir els objectius fixats en el recentment aprovat Pla Local de Residus. En aquest document aplicable durant 5 anys es descriuen els aspectes i accions a incloure en els serveis de recollida del municipi, seguint amb els objectius establits en el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCVA), que planteja una taxa de reciclatge del 67%. 

 

La setmana passada el consistori va donar llum verda en sessió plenària a aquest Pla Local de Residus que estudia els processos de generació de deixalles, així com els agents que els produeixen. Tot això, per a poder determinar les actuacions de prevenció i les respectives campanyes de conscienciació que mostren a la ciutadania com separar les restes correctament.

 

Així doncs, després d'un balanç sobre les dades obtingudes del passat any 2020, s'han pogut identificar unes certes necessitats en el servei de recollida de residus. Entre elles, la d'aprofundir i implantar de manera completa aquesta prestació i millorar les aportacions dels diferents agents a les fraccions selectives perquè només el 30% dels residus siguen depositats en l'abocador.

 

Aquest pla, que busca aconseguir també els grans objectius globals traçats per la Unió Europea i que precisa de la implicació de tots els agents socials i econòmics, contempla la figura de l'educador ambiental com un dels pilars fonamentals per a promoure aquest canvi a través de la posada en marxa de més de 30 accions concretes.