Aquestes ajudes han possibilitat les millores urbanístiques emmarcades en el Pla 135 i la substitució de la canonada d'aigües residuals que uneix la platja amb el municipi, entre altres inversions 

business team present professional investor working new startup project finance meeting

 

L'Ajuntament de Xilxes ha invertit més de 965.000 € durant l'any passat 2021 a través de les subvencions obtingudes de la Diputació de Castelló, una xifra que quasi duplica la quantia de les ajudes destinades al municipi l'any 2020 per part de l'administració provincial. 

 

La inversió en serveis socials i ocupació, que ascendeix a prop de 100.000 €, són alguns dels punts més destacables d'aquest balanç, al costat dels 340.000 € dedicats al projecte de substitució de la canonada d'aigües residuals que comunica la platja de Xilxes amb l'estació depuradora. Així mateix, les inversions del Fons de Cooperació Municipal o les millores urbanístiques contemplades en el Pla 135 com són l'asfaltat de carrers Barraquet i Moncofa o el condicionament de la parada d'autobús són unes altres de les ajudes ressenyables. 

 

A més, les intervencions contra els mosquits i la neteja i reparació de camins rurals han sigut alguns dels serveis prestats als quals s'han destinat gran part d'aquests fons. 

 

Finalment, aquestes subvencions també s'han dedicat al desenvolupament de l'activitat de les associacions locals, que han percebut aquestes subvencions per a posar en marxa iniciatives de caràcter cultural, educatiu o turístic. Igualment, les persones autònomes i empreses del municipi han pogut beneficiar-se de l'aportació de l'ens provincial del Pla Resistir i Reactivem Empreses orientat a minimitzar l'impacte econòmic de la pandèmia.