L'Ajuntament sol·licitarà una subvenció de la Generalitat per a cobrir aquesta acció orientada a preservar la documentació original

DIGITALIZACIÓN

 

L'Ajuntament de Xilxes està treballant en la segona fase de la digitalització de l'arxiu municipal del passat any 2021 amb la finalitat de salvaguardar el valor històric dels documents. Per a cobrir els costos d'aquesta actuació, el consistori sol·licitarà una subvenció de la línia d'ajudes que la Generalitat Valenciana ofereix per a aquests fins.

 

L'acció pretén evitar la manipulació i deterioració dels escrits originals i, al mateix temps, persegueix caracteritzar la societat de Xilxes de la primera meitat del segle XX. D'aquesta manera, es pot consultar qualsevol fitxer datat des de l'any 1934 fins a 1943, entre el qual figuren registres industrials, acords plenaris o expedients d'impostos, entre altres. 

 

La primera fase de digitalització del fons documental va ser realitzada al maig i va tindre un cost aproximat de 1500 euros que, al costat d'aquesta segona tanda, sumen un total de 3500 euros procedents dels fons municipals.