Aquestes actuacions s'emmarquen en el projecte de “Renaturalització de les Platges” orientat a la conservació de la biodiversitat

DUNAS

 

L'Ajuntament de Xilxes ha instal·lat panells informatius a la Platja dels Cases amb la finalitat de posar en valor els ocells i les espècies vegetals autòctones de l'entorn dunar. Així mateix, ha realitzat una xarrada en el Col·legi CEIP Lluís Vives per a conscienciar sobre la importància de preservar els hàbitats naturals. Totes dues accions estan emmarcades en el projecte de “renaturalització de les Platges”.

 

Les dunes estan delimitades per a una major protecció de l'hàbitat natural que comprenen, mentre que els panells aporten als visitants i residents del municipi la informació principal sobre aquests xicotets ecosistemes mitjançant il·lustracions. 

 

La instal·lació dels panells i els treballs realitzats fins al moment en aquest entorn protegit considerat Lloc d'Interés Comunitari (LIC) i Zona d'Especial Protecció per als Ocells (ZEPA) han suposat una inversió municipal de 10.000 euros, amb la qual s'ha generat un total de 3.572 metres quadrats de superfície dunar. 

 

Amb això, es pretén afavorir la conservació d'espècies autòctones, ja que això facilita la implantació d'ocells com el corriol camanegre i, a més, serveix com a barrera enfront de temporals. De fet, el consistori ha convocat una jornada de voluntariat prevista per al pròxim 12 de març amb l'objectiu de plantar flora dunar amenaçada.