La visita ha comptat amb l'assistència del president de la Diputació de Castelló, José Martí, i altres membres de Diputació i de l'Ajuntament de Moncofa

DESALADORA

 

L'alcalde de Xilxes, José Martínez, i el regidor d'urbanisme, José Manuel Navarro, han visitat la dessaladora de Moncofa al costat del president de la Diputació de Castelló, José Martí, el diputat de sostenibilitat, Ignasi García, i la diputada de turisme i alcaldessa de Cabanes, Virgínia Martí, a més d'altres membres de l'ajuntament de Moncofa. El motiu ha sigut conéixer de primera mà la funció que compleix la central dins del Pla Director de l'Aigua que té com a objectiu la canalització centralitzada de l'aigua en tota la província.

 

Durant la visita, els assistents han pogut conéixer el funcionament de la central, els seus processos de desalanització de l'aigua i els avantatges que aporta sobre la zona, concretament per als municipis que formen part de Consorci de la Plana Baixa, entre els quals es pretén assumir el cost d'aquesta. Per part seua, Xilxes establirà pròximament connexió directa amb la dessaladora.

 

El president de la Diputació de Castelló ha defensat la necessitat d'incrementar el rendiment de les dues dessaladores de la província, tant la de Moncofa-Xilxes, com la de Cabanes-Oropesa, amb la finalitat de garantir la suficiència hídrica a les comarques de Castelló. Així mateix, ha instat que el Govern Central i la Generalitat donen suport al Pla Director d'Aigua amb recursos econòmics, en el qual s'han plantejat inversions per valor de 80 milions d'euros amb la finalitat d'aconseguir “aigua per a tots i per sempre”, ha assenyalat Martí.