La prova esportiva, que se celebrarà aquest diumenge 8 de maig, ha batut el seu rècord de participació amb més de 550 participants

PRESENTACIÓN DIPU

 

L'alcalde de Xilxes, José Martínez, i la regidora d'esports, Mayte Pinés, han presentat al costat de la diputada d'Esports, Tania Baños, i el director de la carrera, Vicente Marqués, en el Palau de la Diputació Provincial la setena edició de la Trixilxes, una prova de triatló sense ‘drafting’ de gran prestigi nacional organitzada per TriLaVall que en aquest nou lliurament ha batut el seu rècord de participació, ja que més de 550 participants es donaran cita diumenge que ve 8 de maig.

 

L'esdeveniment continuarà amb el format introduït en la seua última edició. Els 550 triatletes afrontaran 1.500 metres de natació en manera travessia des de la Platja del Cirerer fins a la Platja dels Cases, seguits de 60 quilòmetres de ciclisme sense ‘drafting’ en un rapidíssim circuit a dues voltes i acabaran amb 15 quilòmetres de carrera a peu que principalment transcorreran pel passeig marítim i carrers de la platja de Xilxes.

 

Durant la presentació, la titular de l'àrea d'Esports, Tania Baños, ha manifestat que per a la Diputació ‘’és un vertader plaer comptar amb persones i organitzacions que treballen intensament per a realitzar aquest tipus de proves on es veu reflectit el seu bon fer amb aquest rècord absolut de participació’’. A més, també s'ha superat la inscripció de persones procedents de fora de la província, que ascendeix al 86%, cosa que ‘’suposa la consolidació a nivell nacional d'aquesta prova que reuneix els millors atletes del nostre país’’.

 

Per part seua, l'alcalde de la localitat, José Martínez, ha explicat que “aquest esdeveniment, juntament amb la carrera 10K que se celebrarà el dissabte 7 de maig, representen el que des de l'Ajuntament hem batejat com a ‘cap de setmana de l'esport’. De nou, Xilxes reunirà centenars d'aficionats a l'esport i visitants, que al seu torn podran gaudir d'un programa d'activitats molt variat a les platges del municipi”. 

 

Activitats complementàries del cap de setmana de l'esport

 

A més d'aquestes dues exigents proves esportives, l'organització de l'esdeveniment ha preparat una important varietat d'activitats per a tots dos dies com ara zona de ‘foodtrucks’ i zona infantil amb inflables, que podran gaudir triatletes, acompanyants i públic en general, tant durant la jornada prèvia del dissabte, com el diumenge dia de competició. Sobre aquest tema, Baños ha destacat la importància de ‘’crear sinergies entre el propi esdeveniment esportiu i les activitats complementàries que es realitzen entorn a ell, ja que augmenten l'atractiu turístic i esportiu de la comarca de la Plana Baixa i de Xilxes’’.