L'alcalde i la regidora de Sanitat han mantingut una reunió amb la metgessa titular del consultori de la platja per a concretar les necessitats del municipi, tant en temporada estival com durant tot l'any

reunión sanidad 03 06 22


L'Ajuntament de Xilxes sol·licitarà a Conselleria de Sanitat més recursos per a l'atenció sanitària de la localitat amb la finalitat d'atendre les necessitats pròpies d'aquest centre i prestar un servei de qualitat a veïns i visitants.

 

De fet, l'alcalde del municipi, José Martínez, i la regidora de Sanitat, Patro Valls, han mantingut una reunió amb Nuria Pascual, metgessa titular dels consultoris auxiliars de la platja de Xilxes i Almenara i Vocal de Medicina Rural, i amb Eva Suárez, pediatra i vicepresidenta del Col·legi Oficial de Metges de Castelló, en la qual s'ha abordat la urgència d'augmentar els recursos durant tot l'any i també a l'estiu a causa de l'increment exponencial de població que assumeix el nucli marítim.

 

Concretament, s'ha acordat realitzar a Conselleria una petició per a dotar al consultori de Xilxes d'un recurs complet (medicina/infermeria) i personal auxiliar administratiu de dilluns a divendres durant tot l'any i reforçar amb un equip extra els mesos de juliol i agost. Així mateix, se sol·licitaran nous equips tecnològics per a millorar la comunicació en cas d'urgències vitals o avisos no demorables, entre altres qüestions.

 

Amb aquesta acció l'Ajuntament pretén que el municipi dispose d'un servei mèdic de qualitat acord a la seua dimensió poblacional i a les necessitats dels professionals sanitaris. En aquest sentit, després de reiterades demandes l'equip de govern va aconseguir en 2020 que l'Administració Autonòmica atenguera una reivindicació històrica incorporant un servei especialitzat de pediatria en el Centre de Salut de la localitat.