L'actuació està promoguda pel Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa i ha suposat una inversió de 23.668,81 €

vestigis guerra 02 comprimida comprimido

 

L'Ajuntament de Xilxes ha posat en valor els vestigis de la guerra civil “Conjunt La Comtessa”, actuació emmarcada en el Pla de Dinamització i Governança del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa amb una inversió de 23.668,81 €.

 

Després de més d'un mes d'excavacions, la primera fase dels treballs ha finalitzat amb la recuperació d'aquest patrimoni bèl·lic consistent en un entramat de trinxeres de 55 metres de recorregut en zig-zag i en el condicionament de la senda d'accés. A més, aquesta intervenció arqueològica també ha descobert diferents tipologies de vestigis defensius com són dos refugis antiaeris en diferents punts de la muntanya i tres llocs avançats de vigilància de pedra en sec.

 

Pròximament, es culminarà el projecte amb la col·locació de senyalització i de 2 panells explicatius per a sumar aquest recurs al mapa turístic de la localitat i facilitar la visita de turistes a aquest conjunt de la Línia Avançada XYZ construït per l'exèrcit republicà l'any 1938.