Després d'aquesta tercera fase, l’Ajuntament abordarà la manera en què la ciutadania puga consultar l'arxiu amb els mitjans tècnics apropiats

archivodigital

 

L'Ajuntament de Xilxes ha iniciat una nova fase de digitalització de l'arxiu municipal amb l'objectiu de preservar el patrimoni cultural de la localitat. Per a cobrir els costos d'aquesta actuació, el consistori sol·licitarà una subvenció de la línia d'ajudes que la Generalitat Valenciana ofereix per a aquests fins.

 

En aquesta tercera etapa s'està treballant amb els llibres d'actes de plens que es van celebrar entre 1942 i 1970 i, també, en el registre civil datat entre 1880 i 1945. L'acció pretén previndre la manipulació i deterioració dels documents originals per a evitar la seua pèrdua irrecuperable. Al mateix temps, persegueix caracteritzar la societat de Xilxes dels últims anys del segle XIX i primera meitat del XX.

 

D'altra banda, una vegada conclòs el procés, el consistori abordarà la manera en què la ciutadania puga consultar l'arxiu amb els mitjans tècnics apropiats, a través d'un possible servei de cita prèvia i un dispositiu habilitats específicament per a aquesta funció.

 

Les anteriors fases de digitalització del fons documental van tindre un cost aproximat de 3500 euros, als quals se sumen les despeses d'aquest període, que ha suposat un total de 2900 euros.