Aquest dimarts s'ha celebrat la comissió promotora de la mancomunitat en la qual han participat l'alcalde de Xilxes, José Martínez, juntament amb el seu homònim a La Llosa, Ximo Llopis, i en Alfondenguilla, Salvador Ventura

MANCOMUNIDAD

 

L'alcalde de Xilxes, José Martínez, s'ha reunit aquest dimarts amb els seus homònims a La Llosa i Alfondenguilla, Ximo Llopis i Salvador Ventura, per a celebrar la comissió promotora de la Mancomunitat Plana Baixa conformada per les tres localitats. L'objectiu d'aquesta agrupació és compartir les competències relacionades amb l'àrea de Serveis Socials i treballar conjuntament per a l'execució de les tasques corresponents.

 

Durant la trobada celebrada a Xilxes s'han elaborat els estatuts de la mancomunitat, així com la memòria justificativa. En aquest sentit, el mes vinent de desembre es convocarà a l'assemblea general de l'organització, composta per les corporacions dels tres municipis, on es preveu aprovar els documents desenvolupats en la trobada inicial. 

 

Aquesta iniciativa s'ha posat en marxa després de l'aprovació en 2020 del decret del Consell, on s'insta els ajuntaments, la població dels quals no supere els 5.000 habitants, a crear mancomunitats per a assumir les competències corresponents amb l'àmbit de Serveis Socials, que actualment corresponen a la Generalitat Valenciana.