El Partit Popular ha votat “no” als diferents projectes turístics proposats, manifestant-se en contra dels interessos de la ciutadania i el desenvolupament local 

PLENO

 

L'Ajuntament de Xilxes ha aprovat en ple ordinari els plans de turisme i de seguretat i salvament marítim que proposen la consolidació d'un nou model turístic sostenible, inclusiu, intel·ligent i de qualitat, tenint en compte els riscos existents a les platges i les estratègies d'actuació enfront d'ells. El Partit Popular ha votat en contra de tots dos projectes, tenint en compte que la seua acceptació abans de final d'any és indispensable per a continuar amb el reconeixement de municipi turístic. 

 

Els objectius que persegueix el pla de turisme són incrementar la competitivitat turística municipal, augmentar la quantitat i qualitat de l'ocupació i, en definitiva, aconseguir una millora significativa de l'economia turística del municipi. Per part seua, el pla de seguretat i salvament de les platges pretén informar els usuaris de les platges dels possibles riscos en les mateixes i de les mesures de prevenció que s'han d'adoptar per a evitar la seua materialització.

 

La sessió també ha donat llum verda a altres assumptes com el projecte per a subvencions de millora de l'eficiència del cicle urbà de l'aigua, manifestant així la participació de Xilxes en la primera convocatòria de subvencions impulsades per la Diputació de Castelló en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dirigida a municipis de menys de 20.000 habitants. 

 

“Mantindre la condició de municipi turístic ens permet accedir a múltiples beneficis per a dur a terme projectes importants i garantir la qualitat en els serveis prestats, per això, aprovar abans de finalitzar l'any els planejaments de turisme, seguretat i salvament marítim en aquest ple era fonamental per a no perdre aqueix reconeixement, la qual cosa ha sigut possible gràcies als vots a favor de l'equip de govern”, ha explicat l'alcalde de Xilxes, José Martínez. “Una vegada més, el PP va en contra dels interessos de la ciutadania, fins i tot en una cosa tan bàsica i elemental com el pla de turisme, sumant-se a la resta de propostes a les quals s'han oposat durant aquest any i que contribueixen al creixement de l'economia i benestar de Xilxes”, ha afegit.