L'empresa adjudicatària treballa en la rehabilitació de la base del mirador marítim, amb el sanejament dels pilons i les llindes

09.02.23

PLAYA XILXES

 

La recuperació de la passarel·la de Xilxes avança amb el sanejament de les impureses en els pilons i de les llindes de la infraestructura marítima. L'Ajuntament de Xilxes va adjudicar a la fi de l'any passat a l'empresa ESTUDIS ASSESSORIA I OBRES, S.L el contracte per a l'execució de les obres de rehabilitació de la passarel·la pantalà, el cost del qual ascendeix a 309.303 euros.

 

La passarel·la, un dels reclams turístics més importants del municipi, es troba en l'actualitat desmuntada, ja que les obres de recuperació iniciades a principis de gener se centren en la base de la infraestructura. Una vegada finalitze el condicionament dels suports, l'empresa iniciarà la instal·lació de la part superior del mirador.

 

L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha afirmat que “els veïns i veïnes de Xilxes estem molt contents de veure que cada dia queda menys per a poder gaudir de la nostra passarel·la. Una realitat que aconseguim gràcies a l'esforç de tots els xilxers i xilxeres”. Martínez també ha assegurat que “aquesta infraestructura suposa un gran atractiu per al nostre poble i la comarca, fins i tot ha sigut el reclam principal en diversos fullets turístics que han sigut exposats en les principals fires de turisme”.

 

El Consistori de Xilxes va tancar a l'abril de 2019 la passarel·la pantalà degut al mal estat en el qual es trobava i a la perillositat que suposava el seu ús per als veïns i veïnes de la localitat. Des d'aqueix moment, l'Ajuntament va iniciar el procés de rehabilitació de la infraestructura marítima que ha passat per la petició de la concessió, per 10 anys més altres deu prorrogables, del terreny on se situa; la redacció del projecte i la licitació de les obres, que compten amb un termini estimat de sis mesos des de la data d'adjudicació per a ser finalitzades.