El curs, que en l'actualitat forma a 10 persones en un mòdul, comptarà en 2024 amb dos mòduls amb 15 vacants, augmentant les opcions de trobar treball de més veïns/as

TALLERJAR

 

L'Ajuntament de Xilxes ha augmentat el nombre de places per al Taller d'Ocupació en Jardineria que es durà a terme l'any vinent 2024, amb la finalitat que més veïns i veïnes del municipi puguen accedir a aquesta formació específica. A més, el consistori ha sol·licitat al Servei Valencià d'Ocupació i Formació LABORA la subvenció per import de 505.926 euros per a cobrir els costos del projecte.

 

El taller proporcionarà a les persones desocupades participants coneixements específics en la matèria i incrementarà les seues possibilitats de trobar un lloc de treball. En aquest sentit, l'Ajuntament ha ampliat el nombre de places per a l'edició del pròxim any, passant d'un mòdul que atén 10 persones en l'actualitat, a dos mòduls amb 15 alumnes/as cadascun. És a dir, un total de 30 persones de la localitat tindran la possibilitat de rebre una qualificació professional que afavorisca la seua inserció laboral gràcies al contracte de formació en alternança que ofereix el curs.

 

Una part fonamental d'aquesta formació és la realització d'obres o serveis d'interés general i/o social a Xilxes, per la qual cosa, en aquesta edició, els/les participants s'encarregaran de modernitzar els Jardins del Passeig Marítim, millorar l'espai dels paellers del Polígon Industrial Els Plans i condicionar les zones verdes del municipi.

 

La sol·licitud de l'Ajuntament a Labora per a finançar el taller d'ús de Jardineria queda pendent de ratificar en el pròxim ple que celebrarà el Consistori durant aquest mes de febrer.