L'Ajuntament de Xilxes, a través de Facsa, ha posat en marxa una nova campanya de desratització i desinsectació en la xarxa municipal de clavegueram del municipi. Així, s'està duent a terme el control preventiu contra plagues aquests dies en la zona marítima i els dies 25 i 26 d'abril es realitzarà en el nucli urbà.

 

Concretament, la brigada d'especialistes aplica diversos tractaments preventius -en funció de les característiques i necessitats concretes de cada zona- que combinen la polvorització dels punts clau dels col·lectors d'aigües residuals, amb la instal·lació d'esquers per a garantir la màxima neteja de les diferents zones a tractar i controlar així el cicle de reproducció d'aquests animals en els espais públics.

 

Com cada any, el consistori i la companyia han sol·licitat la col·laboració de la ciutadania per a garantir l'efectivitat de la campanya. Totes dues entitats han recordat la importància utilitzar productes d'ús domèstic a l'interior d'edificis i escomeses particulars i condicionar els habitatges deshabitats i solars.

 

De la mateixa manera, han recordat als veïns i veïnes que poden contactar amb l'oficina d'atenció al client de Facsa o amb l'Ajuntament davant un possible cas de proliferació de rates o insectes, a fi que es duga a terme un reforç especial en la zona afectada.