L'arxiu municipal escanejarà les imatges, les classificarà segons el lloc o realitat que retraten i les retornarà als seus propietaris amb la finalitat de preservar la història del poble i els seus habitants

ARXIU FOTOGRAFIC

 

L'Ajuntament de Xilxes ha iniciat un projecte participatiu per a posar en valor la història del municipi mitjançant fotografies antigues protagonitzades pels seus veïns o preses en llocs emblemàtics del terme. Les imatges seran escanejades i formaran part de l'arxiu municipal, que es podrà consultar de manera digital.

 

Amb l'objectiu de crear un fons fotogràfic que reculla la història de Xilxes i de la seua població des del segle XX, el Consistori ha emprés al costat de l'Arxiu municipal esta iniciativa social a la qual convida a sumar-se a tots els xilxers i xilxeres. Les persones que vulguen participar podran portar, de dilluns a divendres de 9:00h a 13:00h, a la tercera planta de l'edifici de l'Ajuntament les fotografies preses pels seus avantpassats en espais del terme municipal. Les instantànies seran escanejades, s'emplenarà una ressenya amb informació relativa al lloc, any i experiència que retraten i es retornaran al propietari/a en el moment.

 

Aquest projecte col·lectiu busca immortalitzar i destacar la història de Xilxes, els seus veïns, costums, cultura i patrimoni a través dels àlbums familiars dels i les habitants del poble. L'objectiu comú de l'Arxiu municipal i de l'Ajuntament és digitalitzar aquestes imatges, compartir-les amb totes les persones que vulguen consultar-les i, en un futur, poder crear exposicions o projectes artístics que mostren com era Xilxes i els seus residents en el passat.