Estos reconeixements atorgats per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) valoren la qualitat de les aigües i l'arena, a més dels serveis disponibles

Platja Les Cases Xilxes

 

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) ha atorgat un any més dues banderes blaves a Xilxes per a premiar la qualitat de l'aigua, l'arena, els serveis i les instal·lacions de les platges de Les Cases i El Cerezo.

 

En l'edició de 2023 de Banderes Blaves, l'organització ha reconegut de nou les labors realitzades per a mitigar els efectes del canvi climàtic i millorar l'accessibilitat i la seguretat de les platges. Els criteris de Bandera Blava inclouen la protecció de la biodiversitat en platges, fomentant el coneixement i posada en valor de la flora i fauna, especialment les protegides o en hàbitats d'interés.

 

Quant a l'accessibilitat, Adeac exigeix en els trams urbans de les platges el compliment de l'Ordre Ministerial sobre accessibilitat en espais públics, la qual cosa inclou l'accés adaptat, serveis adaptats i, si és possible, l'accés a l'aigua. De la mateixa manera, per al programa Bandera Blava és imperatiu que el municipi complisca els requisits establits per al tractament i posterior abocament de les aigües residuals urbanes.

 

Platja Les Cases

La platja dels Cases, amb una extensió de 532 metres i una amplitud mitjana d'uns 52-55 metres, va ser la primera platja d'arena que va tindre Xilxes. Les Cases limita amb Moncofa i destaca per una àrea de pins que són restes de jardins de les antigues cases en primera línia. Aquest litoral es caracteritza per tindre una petxina xicoteta i protegida per esculleres, amb profunditat baixa. A més, és una platja accessible per a persones amb problemes de mobilitat i té un catàleg de serveis d'allò més complet.

 

Platja El Cerezo

Es tracta d'una zona protegida pel seu valor ambiental que inclou un aiguamoll. És una platja semiurbana, de 820 metres de longitud i una amplària de 30 metres, que compta amb les adaptacions necessàries per a ser una platja inclusiva. Com és molt més oberta a la mar, l'onatge sol ser major.